بعد از بروز سکته قلبی یا اقداماتی مانند اینترونشن و استفاده از استنت برای باز کردن عروق قلب یا عمل قلب باز CABGs، بیشترین تأکید بر استفاده از داروهای مختلف است. داروهایی مانند آسپیرین یا سایر داروهای مهارکننده پلاکت، داروهای ضدّ‎کلسترول خون مانند استاتین ‎‎ها و داروهای کنترل فشارخون بالا و نارسایی قلب از این جمله هستند. موضوعی که در این میان کمتر به آن توجّه می شود، توصیه به داشتن سبک زندگی سالم، کم کردن از خطرات و عوامل خطر بیماریهای قلبی و ترک سیگار است. به نظر می رسد ترک سیگار و دخانیّات بعد از  حملات قلبی از اهمیّت بسیار بیشتری نسبت به آنچه تصوّر می شود، برخوردار باشد.

اخیراً مقاله‌ای در مجله پیشگیری انجمن قلب اروپا منتشر شده است که به این موضوع پرداخته است. این تجزیه و تحلیل شامل 989 بیمار 45 سال و بالاتر بود که تحت درمان با داروهای ضدّ‌پلاکت، استاتین ها و داروهای ضدّ‌فشار خون قرار گرفتند اما حداقل 6 ماه پس از MI و/یا عمل جراحی بای پس کرونر، هنوز سیگار می کشیدند. میانگین سنی بیماران 60 سال (محدوده 52 تا 68 سال) و 23 درصد آنها زن بودند. 

گروهی از بیماران همراه با ادامه مصرف سیگار از هر سه گروه دارویی هم استفاده می کردند ولی در گروه دیگر افراد صرفاً اقدام به ترک سیگار کرده بودند و از داروهای قلبی استفاده نمی کردند. هدف از مطالعه این بود که در کدام گروه حمله قلبی بعدی زودتر اتفاق خواهد افتاد؟

ترک سیگار منجر به میانگین 4.81 سال بدون رویداد قلبی شد (95% فاصله اطمینان، 4.73 - 4.89)، که این میزان با سالهای بدون حمله قلبی در گروهی که به مصرف سیگار ادامه دادند ولی از هر سه رده دارویی هم استفاده می کردند، قابل مقایسه بود (4.83 سال بدون رویداد؛ 95% فاصله اطمینان، 4.72 - 4.94).

طبق یک مطالعه جدید، به نظر می رسد ترک سیگار با استفاده از سه داروی هدفمند در پیشگیری از حوادث قلبی عروقی عمده در آینده در افراد سیگاری مبتلا به بیماری قلبی عروقی آترواسکلروتیک (ASCVD) قابل مقایسه باشد. مزایای کلی ترک سیگار در بیماران مبتلا به بیماری قلبی عروقی آترواسکلروتیک دست کم گرفته شده است. محققین این مطالعه در پایان نتیجه گیری کردند که: "مزایای ترک سیگار حتّی بیشتر از آن چیزی است که ما تصور می کردیم، زیرا مطالعه ما نشان می دهد که ترک این عادت به نظر می رسد به اندازه مصرف سه دارو برای جلوگیری از حملات قلبی و سکته مغزی در افرادی که MI یا روشی برای رفع انسداد عروق داشته اند موثر است."  ون تریر اظهار داشت: «ما از یافته‌های خود تعجب نکردیم، زیرا کاملاً شناخته شده است که ترک سیگار تأثیر عمده‌ای بر سلامت و امید به زندگی بیمار دارد. با این حال، "این جدید بود که این مزیت را در مقایسه با فواید دارو بیان کنیم. امیدوارم این اطلاعات به متخصصان مراقبت های بهداشتی و بیماران انگیزه دهد تا قبل از تجویز داروهای گران قیمت سیگار را ترک کنند. حتی ممکن است نیازی به آن نباشد."