در سالهای گذشته افراد برای تهیه غذای روزانه وقت زیادی صرف می کردند و تهیه دو یا سه وعده غذا در روز تقریباً نصف یا بیشتر وقت افراد بویژه خانمهای خانه‌دار را به خود اختصاص می داد. با تغییراتی که در نحوه زندگی افراد روی داده است و مدل زندگی قدیمی به سبک زندگی ماشینی و اداری تبدیل شده است، یک چیز ارزش بسیار زیادی پیدا کرد و آن زمان بود. در زندگی ماشینی افراد بسیاری از تفریحات و کارهای گذشته را به منظور داشتن زمان و وقت کافی برای کار کردن، حذف کردند که یکی از آنها زمان برای پخت و پز و تهیه غذاهای خانگی بود. و بدین ترتیب انواعی از غذاها تولید شدند که در زمان کمتری و در خارج از محیط خانه آماده می شدند که به فست فودها یا غذاهای سریع معروف شدند.

امروزه بسیاری از افراد علیرغم اینکه می دانند استفاده مداوم و بیش از حد از فست فودها می تواند برای سلامتی مضر باشد، روزانه از غذاهای آماده و فست فود استفاده می کنند. بیشتر این افراد با توجیه اینکه این شرایط موقت است و آنها بعداً استفاده از فست فود را کم خواهند کرد، به این سبک از زندگی ادامه می دهند درحالیکه مطالعات جدید نشان داده‌اند که مصرف فست فودها می تواند اعتیادآور باشد و ترک آن می تواند مشکل باشد. 

در این مطالعه بزرگ که در یک جمعیت از لندن انجام شد، نتایج مطالعه نشان دادند که مصرف روزانه فست فود می تواند در افراد مصرف کننده موجب بروز اعتیاد و وابستگی به فست فودها شود. قدرت این اعتیاد معادل با قدرت اعتیاد به مصرف سیگار است و ترک فست فود می تواند به همان اندازه ترک سیگار سخت و دشوار باشد.

دلایل متعددی برای این اعتیاد بیان شده است مانند:

  • خوشمزه بودن فست فودها
  • مواد افزودنی و ادویه جات
  • نمک و روغن زیاد که طعم اصلی مواد غذایی را تغییر میدهد و آن را ذائقه پسند می کند.
  • تهیه و مصرف سریع آنها
  • اعتیاد به نمک و روغن موجود در فست فودها
  • اثر ذهنی و روانی فست فودها

غذاهای فست فودی دارای مقادیر زیادی از مواد غذایی زیان آور هستند از قبیل چربیهای اشباع بیشتر، نمک زیاد، نان‌های ساده و فراوری شده و نوشابه های قندی که جزو اصلی مصرف فست فودها هستند. این مواد غذایی در عین حال که ذائقه پسند و خوشمزه هستند می توانند در طولانی مدت برای بدن مضر باشند. طبق یافته‌های این مطالعه این مواد غذایی می توانند اعتیادآور هم باشند و شاید در آینده ترک این نوع از مواد غذایی برای افراد دشوار و غیرممکن هم باشد.

لذا توصیه میشود افراد حتی برای مدت محدود هم در حد امکان از مصرف غذاهای فراوری شده و فست فود پرهیز کنند و به امید اینکه مصرف این مواد برای مدت محدود نمی تواند اثرگذار باشد، به مصرف فست فود ادامه ندهند.