میوه‌ها سرشار از آب، قند میوه یا فروکتوز، رشته‌های فیبر، قندهای پیچیده، ویتامین‌ها، املاح و آنتی اکسیدان هستند. این عوامل باعث می شود تا مصرف میوه باعث بهبود عملکرد قلب و عروق و کاهش بیماریهای قلبی گردد. مطالعات علمی هم همین مطلب را اثبات کرده‌اند و نشان داده‌اند که مصرف میوه می تواند باعث کاهش بیماریهای قلبی و بهبود عملکرد قلبی گردد. با این حال با توجّه به تنوّع بیش از حد میوه‌ها خاصیّت و اثر هر کدام از آنها بر روی قلب و عروق و بیماریهایی مانند فشارخون بالا و دیابت متفاوت از یکدیگر است.

پلی فنول

پلی فولها ترکیبات بسیار مفید برای قلب و بهبود عملکرد عروق هستند. منبع اصلی پلی فنول، میوه ها هستند. میوه‌هایی مانند بلوبری، انگور، سیب، گیلاس، آلبالو، توت فرنگی، زالزالک و آووکادو از جمله میوه‌های سرشار از پلی فنول هستند.

Polyphenols: Health Benefits and Food Sources - Health IQ Magazine | Rehab  HQ


فیبر

رشته‌ها فیبری در اغلب میوه‌ها و سبزیجات وجود دارند و مصرف آنها موجب کاهش کلسترول خون، بهبود فشارخون، بهبود قندخون، کاهش کنسر و تومورهای بدخیم می شوند. رشته های فیبری بیشتر اثرشان داخل روده‌ها و از طریق تغییر در جذب مواد چربی و قند مواد خوراکی اثر می کنند.

پتاسیم

پتاسیم و منیزیم از عوامل اصلی در بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات هستند که نقش بسیار مهمی در تنظیم عملکرد کلیه و قلب و فشارخون دارند. مصرف پتاسیم برای سلامت و انقباض قلب و بهبود آریتمی‌ها نقش مهمی دارد و مصرف آن باعث کاهش فشارخون می گردد.

التهاب

فعالیت سیستم ایمنی و التهاب در بدن نقش مهمی در ایجاد بیماریهای قلبی ، فشارخون و دیابت دارند. میوه‌ها و سبزیجات سرشار از عوامل ضدّالتهابی و آنتی اکسیدان هستند. این عوامل با کاهش التهاب نقش مهمّی در کاهش بیماریهای قلبی و سکته قلبی دارند.