در یک مطالعه ، افزودن آسپرین به دستورالعمل استاندارد درمان فشار خون، خطر حوادث قلبی عروقی را در بزرگسالان مبتلا به فشار خون بالا و فشار خون سیستولیک کنترل شده کاهش نداد .

در چندین مطالعه اخیر اهمّیت مصرف آسپیرین برای پیشگیری از ابتلا به حوادث قلبی عروقی در افراد بی علامت زیر سوال رفته است. در این مطالعه سعی شده تا اثربخشی آسپیرین در افرادی که فشارخون دارند و تحت درمان هستند، مورد بررسی قرار بگیرد. سوال این است که آیا مصرف آسپیرین در این افراد می تواند از بروز حوادث قلبی عروقی در آینده جلوگیری نماید یا خیر؟

در این مطالعه از داده ها و نتایج یک مطالعه بزرگ در درمان فشارخون بالا استفاده شد، مطالعه SPRINT. این مطالعه یک کارآزمایی بالینی -  تصادفی -  چند مرکزی بود که از سال 2010 تا 2013 انجام شد. هدف SPRINT مقایسه دو روش درمانی شدید و استاندارد کاهش فشار خون برای بیماران مبتلا به فشار خون بود. 

هدف از مطالعه حاضر این است که آیا استفاده از آسپرین علاوه بر درمان استاندارد فشار خون (هدف کمتر از 140 میلی‌متر جیوه) باعث کاهش بیشتر خطر و بهبود بقا می‌شود یا خیر؟  پیامد اولیه مطالعه حاضر خطر اولین رویداد قلبی عروقی شامل انفارکتوس قلبی ، سندرم حاد کرونری غیر انفارکتوس میوکارد ، سکته مغزی ، نارسایی حاد قلبی و مرگ CVD بود.

جامعه مورد مطالعه شامل 2664 بیمار بزرگسال بود. 29.3 درصد زن و 24.5 درصد سن 75 سال و بالاتر بودند. نیمی از بیماران (1332) آسپرین دریافت کردند و 1332 نفر آسپرین دریافت نکردند.

بعد از اتمام مطالعه، 42 رویداد قلبی عروقی در گروه آسپرین رخ داد، در مقایسه با 20 رویداد در گروهی که در معرض آسپرین قرار نداشتند (نسبت خطر، 2.30). یافته های مطالعه، در تجزیه و تحلیل های زیر گروهی افراد جوان تر، سیگاری های فعلی و سابق و بیمارانی که استاتین مصرف می کردند، هم برقرار بود.

نتایج نهایی این مطالعه نشان داد که مصرف آسپیرین در کنار داروهای فشارخون نمی توانند باعث کاهش خطر مرگ و میر و حوادث قلبی در آینده شوند. در کنار این، مصرف آسپیرین می تواند موجب افزایش خونریزی های گوارشی یا مغزی هم بشود.

از این رو در افرادی که فقط فشارخون دارند و از داروهای فشارخون استفاده می کنند، توصیه می شود از آسپیرین همزمان استفاده نکنند. البته این موضوع حتماً باید تحت نظر پزشک معالج باششد.