نحوه اثر دارو
- داروی ترکیبی لوزارتان + هیدروکلرتیازید ( با ترکیب پتاسیم )، یکی از داروهای مهم و موثر در درمان بیماری فشارخون بالا و هم چنین نارسایی قلب است.
- لوزارتان این دارو به خانواده " بلوک کننده های گیرنده آنژیوتانسینII " یا ARB معروف هستند و موجب جلوگیری از اتصال آنژیوتانسین II به گیرنده های آن می گردند.
- آنژیوتانسین II طی فرایند آنزیمی در بدن ساخته شده و موجب انقباض عروق و جذب سدیم از کلیه ها میشود. مهار آن با شل کردن دیواره رگ های بدن و دفع سدیم و آب از کلیه ها موجب پایین آمدن فشارخون و بهبود نارسایی قلب خواهد شد.
- هیدروکلرتیازید، یکی از داروهای مهم و موثر در درمان بیماری فشارخون بالا است.
- این دارو مانع جذب سدیم در لوله های دیستال کلیه می شود.
- این دارو به خانواده داروهای تیازیدی که دیورتیک هستند و موجب دفع سدیم از کلیه می شوند، تعلق دارد.
- به نظر می رسد داروهای تیازیدی با مکانیسم دیگری غیر از دفع سدیم هم موجب کاهش فشارخون می شوند.
- این دارو دارای خاصیت ادرار آوری (دیورتیک)، خفیف است و با دفع سدیم از بدن می تواند منجر به دفع آب از کلیه ها گردد.
- داروهای تیازیدی موجب دفع سدیم از کلیه شده و به جای آن موجب جذب کلسیم از کلیه ها می گردند. از این خاصیت دارو برای کاهش تولید سنگ های کلیوی و درمان پوکی استخوان استفاده می شود.
اشکال دارویی
- داروی ترکیبی هیدروکلرتیازید + لوزارتان به صورت قرص های 12.5+50، 25+50 و 25+100 میلی گرمی موجود است.
- این دارو برای کودکان و افرادی که قادر به بلع نیستند، به صورت سوسپانسیون هم تولید شده است.
- برند اصلی دارو مربوط به شرکت MSD و با نام "Hyzaar" است.
- در ایران شرکت های مختلف با اسامی و بسته بندی های متعددی این دارو را عرضه کرده اند. لذا باید توجه کنید که به دلیل اختلاف ظاهری یک یا چند نوع از این دارو را همزمان مصرف نکنید.
اثرات و فواید
- مهم ترین استفاده لوزارتان+ هیدروکلرتیازید در کنترل فشارخون بالا است، به ویژه در افراد با هیپرتروفی بطن چپ.
- این دارو برای درمان فشارخون بالا در افراد بالغ و کودکان بالای 6 سال تأیید شده است.
- در کنترل دفع پروتئین از کلیه ها در افراد دیابتی
- در نارسایی احتقانی قلب
- در سندرم مارفان و بیماری های مشابه
- در بیماری های ایسکمیک قلبی
- در حملات سکته قلبی
- در افرادی که دارای بیماری های متعدد مانند فشارخون بالا، دیابت و نارسایی قلب هستند، لوزارتان می تواند کاربردهای متعددی داشته باشد.
دوز و زمان مصرف
- میزان مصرف و دوز این دارو کاملاً به شدت بیماری و پاسخ دهی بدن بیماران وابسته است.
- هیدروکلرتیازید+لوزارتان با دوز کم در حد 6.25+25 یا 12.5+50 میلی گرم در روز شروع شده و به فواصل یک تا دو هفته در صورت نیاز قابل افزایش تا 25+100 میلی گرم در روز است.
- این دارو معمولا یک بار در روز مصرف می شود ولی بسته به دوز دارو و شدت علایم بیمار تا دو یا سه بار در روز هم قابل افزایش است.
- ترجیح خاصی برای مصرف دارو در شبانه روز وجود ندارد.
- این دارو را می توان با غذا یا با معده خالی استفاده کرد.
عوارض دارو
- مهم ترین وجدی ترینعارضه این دارو افت فشارخون است. در صورت مصرف بیش از حد نیاز بدن یا در صورت عدم مصرف مایعات و تشنگی، احتمال دارد شما دچار ضعف، سرگیجه به ویژه در زمان بلند شدن از حالت نشسته یا خوابیده شوید.
- در افرادی که دچار آسیب کلیه هستند یا سایر داروهای موثر بر روی کلیه استفاده می کنند، احتمال دارد لوزارتان موجب بالا رفتن کراتی نین خون گردد. اگرچه این افزایش تا حدودی قابل انتظار است ولی در این مورد حتماً با پزشک معالج خود مشورت نمایید.
- لوزارتان می تواند موجب افزایش پتاسیم خون گردد. به ویژه در افرادی که سایر داروهای با عارضه افزایش پتاسیم، مانند اسپیرنولاکتون استفاده میکنند یا در افرادی که از رژیم های غذایی پر پتاسیم استفاده می کنند.
- عوارض مهمی که با این دارو گزارش شده اند عبارتند از: سرگیجه، احتقان بینی، سرفه، افزایش میزان سرماخوردگی و عفونت های تنفسی و درد پشت قفسه سینه.
- دفع آب و الکترولیت های بدن، به صورت ضعف و بیحالی ناشی از کاهش آب بدن به ویژه به دنبال عدم مصرف مایعات و کارکردن در هوای گرم
- ایجاد گلوکوم (آب سیاه) و درد چشم همراه با کاهش دید چشم.
- افزایش سطح اسید اوریک خون و تشدید نقرس
- افزایش کلسترول و تری گلیسرید خون
- افزایش قند خون و افزایش احتمال ابتلا به دیابت
- برخی از افراد به این دارو حساسیت نشان می دهند. میزان حساسیت می تواند از مقادیر خفیف مانند خارش دست و پا و کهیر ساده تا مقادیر شدیدتر همچون جوش های دست وصورت و بدن و آنژیو ادم متفاوت باشد.
- آنژیوادم به صورت تورم صورت و لبها و احساس تنگی نفس و خفگی بروز می کند و احتیاج به ویزیت اورژانسی دارد.
- این دارو در حاملگی بسیار خطرناک است. لذا افرادی که این قرص را مصرف می کنند در صورت حاملگی یا تصمیم به حاملگی ضمن قطع دارو حتما با پزشک معالج خود مشورت نمایند.
چند نکته مهم
- افرادی که این دارو را مصرف می کنند باید از دریافت مایعات و آب کافی مطمئن باشند، مگر اینکه به دلیل شرایط دیگر مصرف مایعات زیاد توسط پزشک منع شده باشد.
- روزه داری و تشنگی طولانی مدت در افرادی که این دارو را مصرف می کنند، توصیه نمی شود.
- اندازه این دارو ثابت نبوده و بسته به شرایط بیماری و نظر پزشک در فواصل معین قابل افزایش یا کاهش است.
- در طول مصرف این دارو از مصرف مکمل های پر از پتاسیم اجتناب کنید.
- بلند شدن ناگهانی از حالت نشسته یا خوابیده می تواند موجب سرگیجه وضعیتی و حتی افتادن و سنکوپ گردد. لذا در این مواقع به آهستگی بلند شوید و از ایستادن طولانی مدت اجتناب کنید.
- شاید لازم باشد به صورت دوره ای وضعیت عملکرد کلیه و پتاسیم شما توسط پزشک کنترل گردد.
- اگر این دارو را استفاده می کنید حتما حواستان به حاملگی و خطرات این دارو برای جنین باشد.
تداخل با غذاها و سایر داروها
تداخل دارویی یعنی این که مصرف دارو یا داروهای دیگر که برای بیماری های قلبی یا غیرقلبی تجویز شده است می توانند با مکانیسم های مختلفی موجب کاهش یا افزایش اثر این دارو گردند. بعنوان مثال برخی از داروها موجب افزایش تجزیه دارو در کبد یا افزایش دفع از کلیه شده و اثر دارو را کاهش می دهند. برعکس برخی دیگر از داروها، موجب کاهش تجزیه یا کاهش دفع دارو شده و موجب افزایش اثر دارو در بدن می گردند.
داروهایی که به عنوان تداخل مطرح می شوند، نباید موجب نگرانی یا قطع خودسرانه دارو گردند. اگر شما همزمان این داروها را مصرف می نمایید، در اولین فرصت با پزشک خود مشورت نمایید.
- کاپتوپریل
- انالاپریل
- لیزینوپریل
- اسپیرنولاکتون
- تریامترن
- پرازوسین
- تامسولوسین
- دیگوکسین
دکتر امیرفرهنگی - متخصص قلب
دیدگاههای بازدیدکنندگان
سلام خانمی چهل ساله هستم از کودکی بدنم ورم میکرد مخصوصا دور چشمانم تمام آزمایشاتم بدون مشکل است اکو قلبم هم سالم است اما در کودکی گفتن دریچه قلبم تنگ است که با دارو رفع شد و الان اکو چیزی نشان نمی دهد تورم و گرفتگی عضلات و کمی تنگی نفس و خستگی و بی حوصلگی هم دارم لطفا مرا راهنمایی کنید
ارسال پاسخبا سلام
ارسال پاسخادم و تورم از بماریهای قلبی، کلیه و کبد و تیرویید ناشی می شود. اگر بررسی های اینها سالم بوده است، جای نگرانی نیست. اگر تورم و علایم که فرمودید ادامه داشت به پزشک داخلی روماتولوژی مراجعه نمایید.
باسلام محرابیم قرص لوزامیکساچ مصرف می کنم آیا من ناراحتی قلبی دارم ممنونم راهنمایی کنید
ارسال پاسخبا سلام
ارسال پاسخاین دارو بیشتر برای فشارخون بالا مصرف میشود.
باسلام خانمی چهل ساله هستم که فشار خون بالا دارم چند مرحله دارو عوض کردم تا الان لوزامیکس اچ فشارم رو آورده پایین ولی چون روزی یه دونه میخورم فشارم میاد روی ۸یا ۹ آیا باید دوز دارو کم بشه یا نه درضمن غروب هم نصف قرص آملودیپین میخورم
ارسال پاسخبا سلام
ارسال پاسخآملودیپین رو قطع نکنید. لوزامیکس رو نصف کنید.
سلام وقتتون بخیر
ارسال پاسخبنده خانم و 41سال سن دارم. دکتر برای بنده قرص لوزامیکس اچ تجویز کرده بودند. الان چند روزیه لوزارتن اچ بهم دادن. آیا این دوقرص باهم متفاوتند؟
از وقتی لوزارتن اچ میخورم، بهشدت تپش قلب و تنگی نفس دارم. باید چیکار کنم؟
سلام
ارسال پاسخاین دو قرص از نظر محتویات یکی هستند ولی مربوط به دو شرکت متفاوت هستند و در برخی از افراد به اینگونه است.
بهتر است دارو را عوض کرده و قبلی را استفاده نمایید
جناب دکتر با درود، چهار ماهه قرص لوزامیکس میخورم، بدنم کهیر زده همراه با خارش، هنگام برخاستن سرم گیج میره و چشمام سیاهی میره، لب بالاییم سه باره که شدیدن متورم میشه، لطفن راهنمایی بفرمایید،
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخاین علایم مهم است و به حساسیت به دارو برمیگردد. لازم است هرچه سریعتر با پزشک معالج در مورد قطع دارو مشورت نمایید
سلام
ارسال پاسخلوزامیکس اچ روی نعوظ تاثیر دارد
با سلام
ارسال پاسخبله ولی خیلی کم. هم فشارخون و هم درمانهای آن می توانند مشکلات جنسی و نعوظ ایجاد کنند.
سلام خانمی۴۶ساله ام دوماه است که روز دوم پریودم با وجودی که خون ریزی شدید دارم سردرد میگیرم وفشارخونم روی۱۸میرود،دکتر قلب
ارسال پاسخلوزاتن اچ 50برام تجویز کرده،اکوقلبم مشکلی نداشتم،آزمایش تیروتید،قند وفشار هم خوب بوده،متخصص قلب دیگری آملودیپین 5برام تجویز کرده ،راهنمایی کنید کدام رامصرف کنم،معمولا فشارم 80/ 13یا75/12است
سلام
ارسال پاسخلوزامیکس اچ صبح و شب
سلام
ارسال پاسخآیا لوزارتان اچ با لوزامیکس اچ،از نظر درمان و یا اختلالات و عوارض،با هم تفاوت دارند؟یا هر دو یکی هستند؟و از نظر اصطلاح متفاوت هستند؟
سلام
ارسال پاسخهر دو یک دارو هستند و تولید دو شرکت متفاوت می باشند.
سپاسگذارم.
ارسال پاسخشاد و سلامت باشید.
سلام خانمی 46 ساله هستم آیا لوزامیکس درد معده هم می اورد اگر جوابتان بله است چه کار باید بکنم
ارسال پاسخبا سلام
ارسال پاسخاصولا خیر و موجب صدمه به معده نمی شود.
۳۷ ساله هستم. فشارم حدود ۱۳ ۱۴ هست لوزاتن h بهم دادن دکتر قلب و آلدسترون هم بالا بود.ولی با فشار پایین اذیت میشم. آیا فشار ۱۲ برای همه باید باشه. یا بالاتر بودن برای بعضیا طبیعیه.
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخدر اوایل مصرف دارو به دلیل عادت کردن بدن به فشار بالای قبلی، احتمال ضعف و بیحالی وجود دارد که به تدریج بهتر می شود. اگر ادامه داشت می توانید دارو را نصف کنید.
فشار زیر ۱۲ ایده ال است. فشارخون بالای ۱۴۰ احتیاج به درمان دارد.
اطلاعات مردم بیشتر شده وبا راهنمای دکتر جلو خیلی از مرگ میر ها ناشی از عدم آگاهی مردم از بیماری به پزشک متخصص مراجعه ودرمان می شوند
ارسال پاسخازنظر من خدمت به مردم را این پزشکان دلسوز بخوبی بحا آوردند نجات حتی یکنفر بمانند نجات تمام انسانها میباشد ، زنده وموفق باشید
ارسال پاسخسپاس از لطف شما
ارسال پاسخدکتر عزیز من سوال ندارم ولی ازاینکه اینقدر خوب وروان جواب سوالهارا میدهد دلگرم به وجود فرشتگانی چون شما امیدبهمون میده خدا حفظتون کنه وهمه انرژی خوب کائنات نصیب شماباد
ارسال پاسخسپاس
ارسال پاسخسلام من قرص لوزارتان ۵۰ شرکت سبحان مصرف میکنم .الان چند وقتی هرداروخانه ای میرم این دارو ندارن میگن برای شرکت داروپخش دارن .میخواستم ببینم اگه شرکت دارو عوض بشه تو دوز دارو تاثیر میزاره .یا همه شرکتها مثل هم دارو درست میکنن.مننون میشم پاسخ بدین
ارسال پاسخبا سلام
ارسال پاسخبین شرکت های مختلف اصولا تفاوتهایی وجود دارد ولی نباید در تاثیر دارو زیاد باشد. حالا که در دسترس نیست از داروهای دیگر استفاده نمایید.
دمت گرم دکتر عزیز
ارسال پاسخسلام آقای دکتر
ارسال پاسخبینهایت ممنونم از پاسخگویی شما
خانمی شصت ساله هستم، از یک سال پیش دچار بیماری فشارخون بالا شده ام
اولین بار با درد شدید قفسه سینه شروع شد ، درد منتشر شده بود تا گلو ، فک و دهان ، آنقدر که
قادر به صحبت نبودم ، بعد از بررسی های پزشکی از جمله اکو ، نوار ، تست ورزش و آزمایشات ، مشخص شد که مشکل قلبی ندارم
یکسال هست که لوزارتان اچ مصرف می کنم اما باز هم گاهی درد قفسه سینه دارم
لطفاً راهنمایی بفرمایید
با سلام
ارسال پاسخلازم است تست دقیقی مانند سی تی آنژیو انجام دهید.