بر اساس مطالعه جدیدی که در مجله قلب اروپا منتشر شده است، افزودن نمک اضافی به غذا ممکن است امید به زندگی شما را کوتاه کند.

این مطالعه نشان داد که بزرگسالانی که همیشه قبل از شروع به میل کردن غذا به آن نمک اضافه می کنند، در مقایسه با بزرگسالانی که هرگز یا به ندرت به غذای خود نمک اضافه می‌کنند، ۲۸ درصد بیشتر در معرض مرگ زودهنگام به هر دلیلی هستند. یافته‌ها نشان می‌دهد که در سن ۵۰ سالگی، قرار دادن نمکدان در کنار سفره غذا ممکن است امید به زندگی را ۱/۵ سال برای زنان و ۲/۲۸ سال برای مردان کاهش دهد.

در این مطالعه بزرگ که از اطلاعات تغذیه ای نزدیک به ۵۰هزار نفر استخراج شده است، مشخص شد که اصلاح رفتار برای کاهش افزودن نمک به غذاها ممکن است برای سلامت انسان مفید باشد. اگرچه در سالهای گذشته چندین مطالعه کوچک و بزرگ در این زمینه انجام شده است و نتایج آنها هم لزوما مشابه همدیگر نیستند ولی برآیند کلی اغلب مطالعات در این جهت است که محدودیت در استفاده از نمک در کنار غذا می تواند موجب کاهش عوارض قلبی و بهبود شرایط قلبی و عروقی گردد.

یکی از بهترین راه های کاهش مصرف نمک، عدم استفاده از نمکدان در کنار غذا و در سفره است.

آیا باید نمکدان را کنار بگذارید؟

بر اساس تحقیقات مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، حدود ۹۰ درصد مردم بیش از حد سدیم دریافت می کنند. جدیدترین دستورالعمل های غذایی نشان می دهد که بزرگسالان باید کمتر از ۲/۳ گرم سدیم ( معادل ۶ گرم نمک طعام )در روز مصرف کنند که معادل یک قاشق چای خوری نمک خوراکی است. 

با این حال، حدود ۷۵ درصد از سدیمی که شما مصرف می کنید، به جای نمکدان، از غذاهای فرآوری شده تامین می شود و اگرچه برخی غذاها مانند نان، مرغ، پنیر و تخم مرغ ممکن است به خودی خود طعم شور نداشته باشند، اما این غذاها از منابع اصلی سدیم و نمک هستند.

این مطالعه خوردن میوه ها و سبزیجات بیشتر را برای کمک به کاهش خطر مرگ زودرس پیشنهاد می کند، زیرا میوه، سبزی و غذاهای تازه حاوی پتاسیم هستند. پتاسیم یک "ماده مغذی محافظ" است که ممکن است اثرات نامطلوب سدیم را خنثی کند.

سدیم و پتاسیم

سدیم و پتاسیم هر دو الکترولیت هایی هستند که بدن برای حفظ حجم خون و فشار خون از آنها استفاده می کند. دریافت بیش از حد سدیم و کمبود پتاسیم می تواند فشار خون را افزایش دهد.

با این حال، پتاسیم بیش از حد نیز می تواند به نگرانی های سلامتی منجر شود، به ویژه برای افرادی که بیماری کلیوی، کبدی یا قلبی دارند. نکته کلیدی ایجاد تعادل بین مصرف سدیم و پتاسیم است. اساسا، یک رژیم غذایی متعادل به بدن ما این فرصت را می دهد که بسیاری از مواد مغذی مختلف را جذب کند و بتواند در سوخت و ساز و متابلیسم بدن تعادل ایجاد نماید. در کنار این میوه ها و سبزیجات "آب رسانی طبیعی" به بدن را ارائه می دهند که می تواند به بدن در خلاص شدن از شر سدیم اضافی کمک کند.

شما می توانید برای طعم دادن به غذا از ترکیبات و املاح غیر سدیمی استفاده نمایید. راه‌های دیگری برای طعم دادن به غذا بدون افزودن سدیم وجود دارد. به عنوان مثال، گیاهان معطر و ادویه جات مانند سیر، پیاز و زنجبیل می توانند بدون افزایش مصرف سدیم به غذای شما طعم دهند.